Anazitisi Nosokomeia Thessalonikis Epikoinwnia Thessgiatro
Eggrafi Melwn  Oroi Xrisis Thessgiatro  Oroi Xrisis

Oncology Plus - Κέντρο Ογκολογίας

Rate this item
(5 votes)

doctoressa 660dd

επικοινωνία  μήνυμα  διεύθυνση

 

Πληροφορίες Ιατρού

 • Ειδικότητα: Ογκολογικό Κέντρο
 • Διεύθυνση: Euromedica Γενική Κλινική, Θεσσαλονίκη
 • Περιοχή: Καλαμαριά
 • Τηλέφωνο: 2310895279
 • Κινητό: 6944757495
 • E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 • Ιστοσελίδα:

   

 • Ώρες Λειτουργείας:

   

  (κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού) 

  EUROMEDICA-ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ
  Μονάδα Χημειοθεραπειών (3ος όρ.)
  Euromedica 1 Geniki Kliniki
  καθημερινά 08.30 - 13.30
  Μαρία Κάλλας 11 & Γραβιάς 2, Θεσσαλονίκη
  Tηλ. 2310 895 279
   
  ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΙΑΤΡΩΝ
  Χαρίσιος Καρανικιώτης
  6944 757 495
  Δέσποινα Ριζοπούλου
  6932 321 385
  Νέλλη Σαββίδου
  6984 501 672
 • Φωτογραφίες:

   

  Oncology Plus Thessgiatro
 • Εξειδίκευση:

   

  ✪ Πρώτη επίσκεψη
   
  Προκειμένου να κατανοήσουμε το πρόβλημά σας και να σας προτείνουμε την καλύτερη θεραπευτική αντιμετώπιση, είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε όσο το δυνατό περισσότερες πληροφορίες για εσάς και την υγεία σας. Έτσι λοιπόν, κατά την πρώτη σας επίσκεψη θα σας παρακαλούσαμε να έχετε μαζί σας:
   
  ❒ Ενημερωτικό σημείωμα από τον γιατρό που σας παρέπεμψε ή από το νοσοκομείο / κλινική που νοσηλευθήκατε ή πρακτικό του χειρουργείου, εάν υποβληθήκατε σε χειρουργική επέμβαση.
  ❒ Το πόρισμα της ιστολογικής ή κυταρολογικής εξέτασης.
  ❒ Απεικονιστικές εξετάσεις στις οποίες υποβληθήκατε (ακτινογραφίες, υπερηχογραφήματα, αξονικές ή μαγνητικές τομογραφίες, σπινθηρογραφήματα).
  ❒ Αιματολογικές και βιοχημικές εξετάσεις.
  ❒ Πορίσματα μοριακών ή γενετικών ελέγχων.
  ❒ Αν είναι δυνατό, ενημερωτικό σημείωμα από τον οικογενειακό σας γιατρό, που να αναφέρεται στην υπόλοιπη κατάσταση της υγείας σας και τα φάρμακα που λαμβάνετε.
  ❒ Το βιβλιάριο υγείας. 
   
  Η υπεύθυνη της γραμματείας θα καταγράψει τα προσωπικά σας στοιχεία και θα αρχειοθετήσει ηλεκτρονικά τις εξετάσεις σας, ώστε να είναι άμεσα διαθέσιμα οποτεδήποτε κριθεί αναγκαίο. Επίσης, θα σας ζητηθεί να υποδείξετε το/τα πρόσωπα που επιθυμείτε να ενημερώνονται για την πορεία της νόσου σας.
   
  ✪ Πριν τη θεραπεία
   
  Πριν την έναρξη της θεραπείας, θα σας προταθεί να έρθετε σε επαφή με την ψυχολόγο – συνεργάτη της ομάδας μας, προκειμένου να διευκολυνθεί η προσαρμογή σας στη θεραπεία και να αναπτύξετε τις απαραίτητες δεξιότητες για να αντιμετωπίσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις αναμενόμενες προκλήσεις την συγκεκριμένη περίοδο. Στα πλαίσια της ψυχολογικής παρέμβασης περιλαμβάνονται τεχνικές όπως η γνωστική αναδιάρθρωση, η ψυχοεκπαίδευση, η θετική ενίσχυση, η επίλυση προβλημάτων και τεχνικές χαλάρωσης καθοδηγούμενης φαντασίας, mindfulness. Στόχος μας είναι να σας βοηθήσουμε να αντιμετωπίσετε με ένα προσαρμοστικό τρόπο τις όποιες δυσκολίες μπορεί να ανακύψουν και να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής σας στο μέγιστο βαθμό. 
   
  ✪ Κατά τη διάρκεια της θεραπείας
   
  Όταν προσέλθετε για θεραπεία, η υπεύθυνη της γραμματείας θα σας υποδεχθεί και θα ετοιμάσει τα έντυπα για την εισαγωγή σας, τα οποία θα κατατεθούν στο γραφείο κίνησης της κλινικής. Οι εξειδικευμένες νοσηλεύτριες του κέντρου μας θα σας βοηθήσουν να διευθετήσετε τα προσωπικά σας αντικείμενα και να τακτοποιηθείτε, ανάλογα με τις απαιτήσεις της νοσηλείας και την επιθυμία σας, στον κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο της μονάδας χημειοθεραπείας ή σε θάλαμο της κλινικής. Θα προβούν στην αναγκαία φλεβοκέντηση και τη λήψη αίματος προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις. Υπό την ευθύνη και επίβλεψη των θεραπόντων γιατρών θα προετοιμάσουν και θα χορηγήσουν, σύμφωνα με τις γραπτές οδηγίες που έχουν λάβει, τα διαλύματα των φαρμάκων. Όση ώρα διαρκεί η θεραπεία, θα είναι δίπλα σας οι γιατροί του κέντρου μας. Θα σας ζητήσουν πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας σας, θα σας εξετάσουν κλινικά και θα εκτιμήσουν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων. Έτσι θα κρίνουν αν θα συνεχιστεί η θεραπεία σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό ή αν θα τροποποιηθούν οι δόσεις ή τα φάρμακα. Θα σας προτείνουν μεθόδους για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των παρενεργειών από τη θεραπεία και θα ενημερώσουν τον ιατρικό σας φάκελο.
  Κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στην κλινική, θα σας επισκέπτεται τακτικά η ψυχολόγος της ομάδας μας. Εφόσον το επιθυμείτε, χωρίς επιπρόσθετη οικονομική επιβάρυνση και για όσο καιρό διαρκούν οι θεραπείες, θα σας βοηθήσει, με απλές τεχνικές να ελέγξετε το stress που σας προκαλεί η θεραπεία, να βελτιώσετε τη διάθεσή σας και να αυξήσετε την ενεργητικότητά σας. Επίσης θα είναι διαρκώς διαθέσιμη να παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες στους συγγενείς και τους συνοδούς, καθοδηγώντας τους να αναπτύξουν τεχνικές επικοινωνίας προκειμένου να βοηθήσουν συναισθηματικά τον ασθενή αλλά και τον εαυτό τους.
   
  ✪ Μετά τη θεραπεία
   
  Όταν ολοκληρωθούν οι προγραμματισμένες χημειοθεραπείες, θα υποβάλλεσθε σε τακτικό κλινικό και εργαστηριακό επανέλεγχο, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες των παγκόσμιων οργανισμών υγείας. Σκοπός των εξετάσεων αυτών είναι η έγκαιρη διάγνωση οποιασδήποτε υποτροπής, ώστε να αντιμετωπισθεί με τον αποτελεσματικότερο τρόπο. Σε κάθε εξέταση θα σας χορηγείται ενημερωτικό σημείωμα, στο οποίο θα αναγράφονται αναλυτικά οι εξετάσεις που θα πρέπει να προσκομίσετε την επόμενη φορά που θα μας επισκεφθείτε. Οι εξετάσεις αυτές μπορούν να συνταγογραφηθούν είτε από τον οικογενειακό σας γιατρό και να πραγματοποιηθούν στον τόπο διαμονής σας, είτε από εμάς, κατόπιν συνεννόησης. Εφόσον λαμβάνετε εξειδικευμένη χρόνια θεραπεία για την αντιμετώπιση της νόσου, σε κάθε επίσκεψη θα σας εφοδιάζουμε με το αντίστοιχο παραπεμπτικό σημείωμα και τις γνωματεύσεις που χρειάζονται, για την προμήθεια των φαρμάκων από το φαρμακείο της περιοχής σας ή από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.   
  Με τον τακτικό επανέλεγχο αποβλέπουμε και σε κάτι εξίσου σημαντικό: να εκπαιδεύσουμε τον ασθενή που βίωσε τον καρκίνο και απαλλάχθηκε από αυτόν, να γνωρίσει έναν περισσότερο υγιεινό τρόπο ζωής, που θα τον θωρακίσει απέναντι στην ασθένεια και θα τον βοηθήσει να ξεπεράσει τις παρενέργειες από τη θεραπεία. Αφού εκτιμήσουμε τις ιδιαίτερες ανάγκες, τις δυνατότητες και τις επιθυμίες του, θα του προτείνουμε και θα τον κατευθύνουμε σε παρεμβάσεις που συνδυάζουν συμβατικές φαρμακευτικές ή άλλες θεραπείες, αλλαγές στον τρόπο ζωής και επιστημονικά τεκμηρωμένες εναλλακτικές – συμπληρωματικές τεχνικές.
 • Προϋπηρεσία:

   

  Karanikiwtis Ogkologos thessgiatro

  Δρ. Χαρίσιος Καρανικιώτης

  Έλαβε το πτυχίο της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης τον Ιούνιο του 1991 και ονομάσθηκε Ανθυπολοχαγός Υγειονομικού τον Οκτώβριο του ίδιου έτους. Αποφοίτησε από το βασικό (1992) και το προκεχωρημένο (2001) τμήμα τη Σχολής Εφαρμογής Υγειονομικού. Τον Ιούνιο του 1994 έλαβε δίπλωμα στον Ιατρικό Βελονισμό από το European Centre for Peace and Development και την ίδια χρονιά μετεκπαιδεύτηκε στο Beijing College of Acupuncture and Orthopedics του Πεκίνου. Τον Ιούνιο του 1999 έλαβε τον τίτλο Ειδικότητας στην Παθολογία. Τον Οκτώβριο του 2003 αναγορεύθηκε Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ με γνωστικό αντικείμενο την Κλινική Ογκολογία. Τον Μάιο του 2004 έλαβε την ειδικότητα της Παθολογικής Ογκολογίας.
  Από 01.08.2001 μέχρι σήμερα ασκεί τα καθήκοντα του διευθυντή της Ογκολογικής Κλινικής του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Εκπαίδευσης. Παράλληλα, δραστηριοποιείται στην Κλινική EUROMEDICA ΓΕΝΙΚΗ, έχοντας δημιουργήσει την εξειδικευμένη ομάδα Oncology Plus. Βασικός στόχος είναι η παροχή υψηλού επιπέδου εξειδικευμένης ογκολογικής φροντίδας, με την εφαρμογή των πλέον σύγχρονων θεραπευτικών πρωτοκόλλων, λαμβάνοντας υπόψη τις προσωπικές ανάγκες και επιθυμίες του κάθε ασθενή.
   
   despoina Oncology Plus

   Δέσποινα Ριζοπούλου

  Έλαβε το πτυχίο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας τον Ιούλιο του 1997.  Μετά την ολοκλήρωση της υπηρεσίας υπαίθρου ειδικεύτηκε στην Παθολογία (Παθολογική Κλινική Ν. Καστοριάς, Β᾽Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική Ν. Ιπποκρατείου Θεσσαλονίκης) και απέκτησε τον τίτλο τον Ιανουάριο του 2006. Εκπαιδεύτηκε στον Ιατρικό Βελονισμό παρακολουθώντας τον διετή κύκλο σεμιναρίων της Ιατρικής Εταιρείας Βελονισμού Βόρειας Ελλάδας  της οποίας και είναι τακτικό μέλος. Από τον Αύγουστο του 2005 έως τον Δεκέμβριο του 2014 εργάστηκε στην κλινική Euromedica – Κυανούς Σταυρός ως επιμελήτρια Παθολογικής κλινικής, υπεύθυνη Παθολογικού Εξωτερικού Ιατρείου και συνεργάτης του τμήματος Παθολογικής Ογκολογίας με ειδικό ενδιαφέρον στην κλινική διατροφή. Από τον Απρίλιο του 2014 αποτελεί μέλος της εξειδικευμένης ομάδας Ενοποιημένης Ογκολογίας Oncology plus. Παράλληλα εργάζεται ως επιμελήτρια της Β᾽Παθολογικής κλινικής στη EUROMEDICA-Γενική Κλινική.
   
  nelly Oncology Plus Thessgiatro

  Νέλλη Σαββίδου

  Αποφοίτησε από το τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης το 2008 και απέκτησε την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου. Το 2009 απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο Μ.Sc. στην Κλινική Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο Universiteit Leiden της Ολλανδίας. Από το 2010 μέχρι το 2013 εργάσθηκε στη Μονάδα Ψυχιατρικών Διαταραχών του δημόσιου Νοσοκομείου Hospital de Bellvitge της Βαρκελώνης ως υπεύθυνη θεραπεύτρια και ερευνήτρια σε group ασθενών με διατροφικές διαταραχές και με προβλήματα παθολογικού τζόγου, παρέχοντας ατομικές συνεδρίες σε ασθενείς με διαταραχές συμπεριφορικών εθισμών με γνωσιακή-συμπεριφορική κατεύθυνση, ψυχοεκπαίδευση και θεραπεία μέσω τέχνης. Παράλληλα εκπαιδεύτηκε ως εξωτερικός συνεργάτης στο Institut Català d’Oncologia (ICO), Hospital Duran i Reynals, στην Bαρκελώνη, τόσο σε ατομικές όσο και σε ομαδικές συνεδρίες για ογκολογικούς ασθενείς. Από τον Ιούλιο του 2014 μέχρι σήμερα αποτελεί μέλος της εξειδικευμένης ομάδας Oncology Plus στη Euromedica Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης.
Read 341 times